фото: pexels.comВ началото на месеца Словакия тества половината си население за коронавирус.

...
фото: pexels.comВ началото на месеца Словакия тества половината си население за коронавирус.
Коментари Харесай

Словакия тества отново всички граждани за Covid-19 през декември

фото: pexels.com

В началото на месеца Словакия тества половината си население за ковид. Изследването бе изцяло гратис. 

Правителството се надява, че по този метод ще успее да обърне наклонността за бързо увеличение на случаите, без да се стига до строга карантина.

Словакия може да тества отново всички жители за Covid-19 през декември, с цел да разреши на държавното управление да облекчи пандемичните ограничавания, сподели министър председателят Игор Матович, представен от " Блумбърг ".

Страната с 5,5 милиона души направи през днешния ден втори кръг на национално тестване благодарение на проби за антитела на стойност 5 $.

Макар и по-малко точни от общоприетите PCR проби, те могат да дадат резултати за 15 минути.

2/3 от жителите участваха в първия кръг преди седмица, разкривайки % на зараза от 1,1%. Тестовете този уикенд са ограничени до мощно засегнатите райони, обхващащи към половината от популацията.

" С тестванията спряхме вълната от ковид, само че в случай че желаеме да имаме по-лесен живот с отворени заведения за хранене или кина, ще би трябвало да създадем нов ход ", сподели Матович в събота по публичното радио.

" След няколко седмици ще има обществен спор дали пътят към по-голяма независимост е блокиране или друго всеобщо тестване ", сподели той, добавя news.bg.

Докато множеството страни от Европейския съюз реагират на възраждането на вируса с все по-сурови блокировки и комендантски час, всеобщите проби набират известност като на ниска цена метод за уединяване на инфектираните с по-малко вреди за стопанската система. Европейската комисия, изпълнителният орган на Европейски Съюз, прикани държавите-членки да го създадат, като даде обещание 100 милиона евро за тестванията.

Матович прокара проекта за тестване,  макар съпротивата на медицинските специалисти, които предложиха вместо това  да затворят по-голямата част от стопанската система.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР